logo

Reconstruction of a Catastrophe

Reconstruction of a Catastrophe herschept een scene dat en moment laat zien na een catastrofale gebeurtenis. Een verhaallijn dat de consequenties van een destructieve kracht verbeeld.
De installatie toont een diorama met dode lichamen verspreid over een landschap. Het aantal lichamen blijft toenemen gedurende de expositie periode.
Na het afmaken van een poseer-puzzel wordt het lichaam van de toeschouwer gescand, en het digitale 3D model wordt gebruikt als mal voor een 3D geprinte miniatuur versie van één van de vele lijken in landschap. Hoe meer bezoekers, des te groter de ramp.
Reconstruction of a Catastrophe onderzoekt de emotionele (dis) connectie met beelden die handelen over rampen en oorlog, verspreid door de (massa) media van vandaag. Door het lichaam van de toeschouwer te her- mediëren, wordt ze letterlijk deelgenoot van een groeiende, tijdloze scene over vernietiging.

De installatie is ontwikkeld in het laatste jaar van de studie aan het Frank Mohr Institute richting Interactive Media and Environments, en geëxposeerd op de eindexamen expositie van FMI in juli 2011.