logo

Nou&Herkauw

Nou&Herkauw is in 2005 als VJ performance ontstaan als reactie op de ‘standaard’ VJ performances die we als Snow gaven in diverse clubs. Het creatieve ontwerpproces van de VJ-set vond van te voren in de studio plaats. Met Nou&Herkauw ontwikkelden we een VJ performance waarbij er zonder beeldmateriaal begonnen werd en al het materiaal ter plekke, op de avond zelf werd gecreëerd. Dit werd aanvankelijk gedaan door een groep bevriende vormgevers, media kunstenaars en illustratoren, maar later ook door het aanwezige publiek op de evenementen. Er ontstond een open studio opstelling temidden van het publiek waarbij de kunstenaar en de toeschouwer gezamenlijk aan een VJ performance werkten.

Tegenwoordig ligt de nadruk op het ontwikkelen van games, interactieve installaties, en workshops, vooral voor kinderen. Hierbij hanteren we nog steeds dezelfde principes. Een idee moet direct maakbaar kunnen zijn en de gebruikte technologie werkt simpel en intuïtief. Vaak beginnen we met een creatief proces in de materiële wereld om het daarna te vertalen naar de digitale wereld. D.m.v. tekenen en knutselen wordt er materiaal gemaakt waarmee in de digitale wereld een eindproduct wordt gecreëerd. Dat kan bijvoorbeeld een film, een vj performance, een stopmotion video of een dansend poppetje zijn.

Bezoek de Nou&Herkauw site voor meer informatie, video’s en foto’s.

Nou&Herkauw was o.a. te zien op Kinderbiënnale (Groninger Museum), Het Nieuwe Instituut (Rotterdam), Cinekid goes China (Shanghai en Suzhou), Ajyal Film Festival (Qatar), Cinekid (Amsterdam, Groningen), Internationaal Rotterdam Film Festival, Lowlands (Biddinghuizen), JEF festival (België), Tweetakt-Kaap (Utrecht), Noorderzon (Groningen), KLIK (Amsterdam), NPOX festival (Hilversum) en Picnic (Amsterdam). En heeft visuals verzorgt op o.a.: Tampere Art Factory (Letland), Npox Festival (Beeld & Geluid, Hilversum), Picnic (Westergas, Amsterdam), Dutch Bloggies Awards 2011 (Paard van Troje, Den Haag), Spin Awards 2010 (Westergas, Amsterdam) en Viva la Focus (Images, Groningen).

 

microgarden1